2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hétfõtõl központban az agykutatásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-11 20:12:01
Címkék: Bihari hírek, agy
Hétfõn kezdõdik a Nemzetközi Agykutatás Hete. Több településen is szerveznek olyan eseményeket, amelyeken jeles idegtudósok közremûködésével ismertetik az agymûködés és idegrendszeri kutatás egyes kérdéseit - közölte a Magyar Tudományos Akadémia.

Az agy eddig megismert mûködési-szerkezeti sajátosságairól és az agykutatás jelenlegi kérdéseirõl hallhatnak az érdeklõdõk a hétfõn kezdõdõ Nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozaton.

Magyarország több nagyvárosában és kisebb településeken is szerveznek vasárnapig olyan eseményeket, amelyeken jeles idegtudósok közremûködésével ismertetik az agymûködés és idegrendszeri kutatás egyes kérdéseit - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel.

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont pszichofiziológiai játszóházában a látogatók felügyelet mellett vizsgálhatják meg saját pszichológiai-idegélettani reakcióikat kedden, szerdán és csütörtökön, kedden pedig ismertterjesztõ elõadásokkal várják az érdeklõdõket a játszóház méréseinek tudományos megértéséhez. Az agy szerkezetét és mûködését bemutató köztéri képkiállítás a budapesti Egyetemisták Parkja sétányon látható keddtõl csütörtökig.

A Debreceni Egyetem Idegtudományi Doktori Iskola PhD hallgatói a debreceni középiskolákban tartanak biológia órákat és szakköri foglalkozásokat, a tarnaszentmiklósi óvodákban a Hanyi-Parti Egyesület tagjai vezetnek kiscsoportos foglalkozásokat a témában rajzolás, gyurmázás, játékos kérdések és vetítések segítségével.

A Pécsi Tudományegyetemen kedden elõadások és gyakorlati bemutatók, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban csütörtökön az aktuális agyi kérdésekrõl szóló elõadások és laboratóriumi bemutatók színesítik a programokat.

A rendezvényeket a Nemzeti Agykutatás Program, a Magyar Idegtudományi Társaság, a Tudományos Ismeretterjesztõ Társulat, a Richter Gedeon Gyógyszergyár és az Integra Kft. támogatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!