2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Jelentõs bõvítés egy ajkai jármûipari cégnélForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-12 20:05:00
Összesen 3,9 milliárd forint értékû beruházással bõvítette ajkai gyárát a Poppe+Potthoff Hungária Kft., a fejlesztéshez 1 milliárd forint támogatást nyert a cég az Új Széchenyi Terv komplex technológiai fejlesztést célzó pályázatán - közölte az autóipari szerelvénycsöveket gyártó társaság az MTI-vel.

Ajkán a jármûipar számára gyártanak saját fejlesztésû közös nyomócsöves alrendszereket és magas nyomású dízel befecskendezési szerelvénycsöveket. Az elektronikus vezérlésû magas nyomású dízel befecskendezési rendszerek - közös nyomócsõ vagy Common rail - területén a cég beszállítója több neves autógyártónak, így a Daimlernek, a Renaultnak, és azok beszállítóinak, közöttük a Delphinek.

A lezárult fejlesztéssel 50-nel növelték a gyárban dolgozók létszámát, jelenleg 300 munkavállalót foglalkoztatnak.

Az ajkai ipari parkban mûködõ kft. 2003-óta 5 hektáros bérelt ingatlanon gyártja a prémium kategória közös nyomócsöves rendszereit és csõkomponenseit.

A Poppe+Potthoff holding 14 telephellyel rendelkezik 9 országban. A csoport árbevétele eléri a 180 millió eurót, az ajkai cég 2013-ban 37 millió euró (mintegy 11 milliárd forint) nettó árbevételt ért el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!