2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A csapból is folyik: az ózdiak hihetetlen kincsen ülnekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-13 11:07:58
Néhány hónap alatt új vízpalackozó üzem épülhet Ózd sajóvárkonyi városrészében. Ezzel az egykori kohászvárosban rövidesen egy új profilú tevékenység honosodhat meg. A befektetõ elsõ körben a hálózati ivóvizet kívánja palackozni.

Mintegy 150 millió forintból építik fel Ózdon azt a palackozóüzemet, amely egy teljesen új profilú vállalkozást honosíthat meg a településen. Sajóvárkonyon, a posta melletti területen rövidesen indul a kivitelezés, és ha minden megfelelõen alakul, akkor idén õsszel már a próbatermelés is elkezdõdhet.

Kovács Tamás, a befektetõ Bem Rakpart Kft. ügyvezetõje a Kossuth Rádió Hajnal-táj címû mûsorában elmondta: két és fél évvel ezelõtt kezdõdött a projekt megvalósítása. Az elsõ kapavágás ugyan már megtörtént, ám a látványos munka, az építkezés március végén, április elején kezdõdik. A tervek szerint augusztusra elkészül a könnyûszerkezetes csarnok, õsszel pedig megindul a próbatermelés, tájékoztatott Kovács Tamás. A befektetõ szerint 2015 elején már teljes kapacitással mûködhet majd a palackozó.

Kovács Tamás az eseményen arról is beszélt, hogy milyen vizet fognak palackozni az új, könnyû szerkezetû üzemcsarnokban. Elmondta: az elsõdleges cél a hálózati ivóvíz palackozása. Szavai szerint az ózdiak hihetetlen kincsen ülnek, az ország egyik legjobb vízminõségével büszkélkedhet a környék. A cég a vizet bevizsgáltatta, szakemberekkel véleményeztette, s kiderült, hogy az alapanyag illik a termékötletükhöz. A Bem Rakpart Kft. ügyvezetõje egyelõre csak annyit árult el, „a világpiacon már bevezetett víznek egyfajta helyi adaptációja lesz ez”.

Riz Gábor országgyûlési képviselõ az alapkõletétel alkalmával megjegyezte: a két meglévõ és egy újonnan épülõ cég jelenléte az itt élõk elé optimista jövõképet vetít. Hozzátette: a város az elmúlt idõszakban nem csak ezzel az üzemmel gazdagodott, Sajóvárkonyon mûködik az Ózdi Acélmûvek Kft. és a General Electric ózdi gyáregysége is. Az országgyûlési képviselõ kiemelte: minden egyes munkahely rendkívül fontos a városnak, és nincs az a kicsiny üzem, aminek ne tudnának külön örülni, hiszen helyi terméket fog elõállítani és ózdi embereket foglalkoztat. Riz Gábor úgy gondolja, ez is jövedelmet, jövõt és biztonságot ad.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!