2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több mint félmilliós támogatás az autóhoz - õk az érintettekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-17 13:18:41
Március 31-ig igényelhetnek gépkocsi vásárlási támogatást a fogyatékossággal élõ emberek az év elsõ jelentkezési idõszakában.

A kedvezményre jogosult mozgáskorlátozott, látás-, hallássérült, értelmi fogyatékos és autista személyek a szociális és gyámhivatalokhoz nyújthatják be kérelmüket. A tapasztalatok szerint sok az érdeklõdõ, évente a két jelentkezési idõszakban összesen 3-4000 ember adja be jelentkezését - mondta a Kossuth Rádiónak a Széchenyi Lízing Zrt. vezérigazgatója.

Tóth Tamás közölte: használt autó vásárlásakor 600, új jármû esetén pedig 900 forintos állami támogatást lehet igényelni. A vezérigazgató szerint érdemesebb új autóra pályázni, mert a flottavásárlások miatt jelentõs árelõnyt értek el, így egyes típusok már 1,5 millió forinttól elérhetõek. Az új jármûvek fenntartása ráadásul gazdaságosabb is - tette hozzá.

Tóth Tamás kiemelte: eddig 1500 szerzõdéskötésen vannak túl. A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, hogy a jármûvek a legtöbb esetben nem az alanyi jogosultnak jelentik a legnagyobb segítséget, hanem a közvetlen környezetének, a családnak, azoknak, akik részt vesznek a gondozásban.

Az elsõ jelentkezési idõszak nyerteseit júniusban értesítik, így aki március végéig beadja jelentkezését, a nyarat már egy új autóval kezdheti. Aki lekésné az elsõ idõszakot, az áprilistól pótolhatja jelentkezését, egészen szeptember végig. A programról részletesen IDE kattintva olvashat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!