2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Több mint 100 milliárd forint értékû felújítások az országos közutakonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-19 18:43:48
Az idei évben összesen 843 kilométernyi útszakasz rendbetételét végzi el vagy kezdi meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelõs államtitkár 2014. március 17-én, Tápiószentmártonban.

A három párhuzamosan futó programban zajló beruházások összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot. Az útfelújítási évnyitó sajtótájékoztatóval indult meg a Tápiószentmárton-Cegléd összekötõ út mintegy 9,1 kilométeres szakaszának teljes körû rekonstrukciója.

Az államtitkár kifejtette, hogy a tavaly és idén meghirdetett programok összesen közel 1600 kilométeren javítják tartósan az útállapotokat mintegy 165 milliárd forintból. Az alsóbbrendû mellékutak 2014-ben 63 szakaszon 247 kilométeren esnek át teljes körû felújításon több mint 36 milliárd forintból. A nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetésére idén 143 szakaszon, 282 kilométeren lesz módja a közútkezelõnek mintegy 17 milliárd forintból.

Az év második felében már az autópályákon is munkához láthat a Magyar Közút: a 49 milliárd forintos keretösszegbõl 314 kilométernyi gyorsforgalmi és fõutat újítanak fel 2015 végéig. Völner Pál hozzátette: a szakminisztérium az uniós források maradéktalan hasznosulása érdekében további projektek programokba emelésének lehetõségét is vizsgálja.

A Pest megyei Tápiószentmárton térségében két szakaszon összesen csaknem 9,1 kilométeren hozzák rendbe a 3116. jelû mellékutat. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezõ hidegremix technológiával erõsíti meg a rossz állapotban lévõ pályaszerkezetet. A burkolatot érintõ munkálatok mellett megújítják a padkát, az árkokat, a csõátereszeket, a tartós burkolati jeleket és a forgalomtechnikai jelzéseket is.

A beruházás az Új Széchenyi Terv Közép-magyarország Operatív Program több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg. „A felújítás komoly könnyebbséget jelent a térség lakói számára, a jobb minõségû közlekedési kapcsolatokkal az érintett települések gazdasági lehetõségei is bõvülnek” – fejtette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelõs államtitkára.

A fejlesztéseknek köszönhetõen jelentõsen nõ a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és érezhetõen rövidül az utazási idõ. A közútkezelõ a sikeres projektzárások utáni években kiemelt figyelemmel kíséri az utak állapotát. Így a rendbe hozott szakaszok tartósan kiváló minõségben biztosítsanak gyors és kényelmes eljutási lehetõséget a közlekedõk számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!