2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Új védjegy tûnik fel - õk az érintettekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-21 13:49:46
Védjegyet kaphatnak a pékszövetségtõl azok a száz százalékban magyar tulajdonú pékségek, ahol magyar búzából, magyar lisztbõl hagyományos termékeket állítanak elõ. A Hajnal-táj egy szegedi üzemben járt, amely már megkapta a logót.

Magyar kenyeret magyar pékségbõl a magyar családok asztalára – ez a szlogenje a Magyar Pékszövetség által kiadott védjegynek, amelyre az országban mûködõ körülbelül 1200 pékség közül az 5-600 magyar tulajdonú cég pályázhat, és száz már magénak is tudhat. Ezek egyik a Szegedi Sütödék Kft., amelynek számviteli vezetõje, Borka Norbert nemcsak az üzem, de minden mintaboltjuk ajtajára kihelyeztette a logót, és mindegyikhez tartozik egy azonosító szám is. A védjegy megszerzésének feltétele, hogy az üzem száz százalékban magyar tulajdonú legyen, magyar búzából, magyar lisztbõl hagyományos termékeket állítson elõ a Magyar Élelmiszerkönyv elõírásainak megfelelõen.

Az üzemben, ahol a hagyományos kovászos technológiával dolgoznak, Czakó Gabriella élelmiszer-technológus vezette végig a Hajnal-táj riporterét. A cég tavaly év végén pályázott a védjegyre, amely egyébként vissza is vonható. A szövetség tagjai helyszíni szemlét tartottak, és folyamatosan ellenõrzik is a pékséget. Borka Norbert abban bízik, hogy a logó megszerzése marketingértéket jelent, amely a fogyasztókat is segíti majd eligazodni az egyre szaporodó pékségek kínálata között. A szegedi sütöde számviteli vezetõje abban bízik, egyre többen ismerik majd meg a védjegyet, és a mind tudatosabbá váló fogyasztók idõvel felismerik majd annak értékét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!