2024. április 24. Szerda, György.
 
Tizenöt éves lett a Csökmõi MozaikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-24 18:25:27
A helyi lap fennállásának tizenötödik, a lapot kiadó Csökmõi Mozaik Egyesület megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szerkesztõség március 14-én este a Faluházban.

Az egykori szerkesztõségi tagokkal,a meghívott vendégekkel és a hûséges olvasókkal megtelt a színházterem. Az estet táncosok nyitották meg, majd a felelõs szerkesztõ elismerõ oklevéllel köszönte meg az egykori tagok munkáját.

A díjazások között a mûvészeti iskola versenyre készülõ harsonásai játszottak, Gál Csaba zongora kíséretében. Végül a Csökmõi Mozaik jelenlegi tagjai léptek sorra a színpadra, hogy átvegyék a nekik járó elismerõ díszokleveleket, ajándéktárgyakat. Szabó Rita, aki másfél; Tóth Zsóka, aki négy éve; Bagdi Sára, aki öt éve; Ifj. Miokovics Pál, aki hat éve; Tóth Sándor, aki tíz éve; Jámbor Zsigmond és V. Tóth Katalin, akik tizenkét éve munkálkodnak a helyi lap szerkesztésében.

Az alapítótagok közül már csak hárman vannak az egyesületben, akik immár tizenöt éve töretlenül végzik ezt az önkéntes tevékenységet: Tóth Ferenc, Fülöp Tiborné és a felelõs szerkesztõ, B. Kiss Andrea. Nekik Varga József, Csökmõ nagyközség polgármestere adta át a díjat és a díszoklevelet, kifejezve jókívánságait.

Két posztumusz díszoklevél átadására is sor került, Hajnal Huba lapalapító és Frankó István, volt tag részére. Hajnal Huba családja sajnos nem volt jelen, de a Frankó István családja boldogan vette át az édesapjuknak járó elismerést. A rendezvényen tiszteletét tette Zöldi László budapesti újságíró-médiatörténész, címzetes fõiskolai docens, aki az Egy újság krónikája címû kiadvány ajánlóját írta, amit a jeles alkalomból jelentetett meg az egyesület. A könyvecske az újság másfél évtizedét foglalja össze szakmai ajánlásokkal, olvasói levelekkel és fotókkal tarkítva. Gál István elõadásában elhangzott az Azért vannak a jó barátok címû dal, majd a hatalmas szülinapi tortából minden jelenlévõ kapott egy szeletet.

A kötetlen ünneplés éjszakába nyúlóan tartott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!