2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kész átverés élõbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-28 18:06:05
Közel ötven embert vert át az a két férfi, akik 2013. március 26-ára termékbemutatót hirdettek a csökmõi Faluházban.

A termet már hetekkel ezelõtt lefoglalták, majd az idõpont elõtt terítették szórólapjaikat a faluban. „ Nagy szeretettel várjuk Önt és kedves családját egy kellemes hangulatú programra, melyen ajándékokkal is kedveskedünk.” – olvasható az A/6-os méretû, fekete-fehér lapocskán.

A puritán reklámanyagon a legfõbb hangsúlyt az ajándékokra fektették, arról, hogy pontosan mirõl is szól az elõadás, semmi nem derül ki. Mint utólag megtudtuk, jó néhány lakást fel is hívtak telefonon, és úgy agitálták a vendégeket. A személyenként beígért 8 kg, illetve a házaspáronkénti 20 kg mosószer igen csábítónak bizonyult. Akárcsak a regisztráció után felkínált feltöltõkártyás mobiltelefon. Az emberek szép számmal megjelentek a meghirdetett idõpontban. Délelõtt 10-tõl délig hallgatták a két fiatal elõadót, akik a háromszázezer forintért kínált hûtõ-fûtõ csodaberendezést végül nagylelkûen már kétszázezerért is odaadták annak, aki hajlandóságot mutatott a vásárlásra. A megjelentek között sorsoltak is, s a szerencsésnek az volt a jutalma, hogy olcsóbban juthatott hozzá a méregdrága eszközökhöz, ami azért legtöbbjük számára még így is elérhetetlen árban volt. Az elõadók a program zárásakor közölték, hogy nincs náluk mosószer, de egy-másfél óra múlva jön majd egy kollégájuk, és szétosztja a jól megérdemelt ajándékokat. Ezután angolosan távoztak, a megvezetett emberek pedig még két óra hosszáig hûségesen várakoztak. Az intézmény dolgozói ekkor már szinte biztosan tudták, hogy ez az egész átverés, de a megjelentek még bizakodtak egy ideig, majd lassanként felháborodva elszállingóztak.

A teremfoglaláskor megadott mobilszámon próbáltuk elérni a cég képviselõjét, ám az öt-hat próbálkozás után sem sikerült. Interneten is utánanéztünk a cégnek, és kiderült néhány furcsaság. A terem bérlésérõl szóló, Faluházban kiállított számlára az elõadók nem tudtak bélyegzõt nyomni, mert úgymond nem volt náluk, ezért csak bediktálták a cég nevét, címét. Ez alapján a kft. tatabányai, s a megadott cég név csak hasonló a szórólapon szereplõ veresegyházi illetõségû kft. nevével.

Másnap reggel elértünk egy férfit a teremfoglaláskor megkapott telefonszámon, ám a bõbeszédû úr közölte, hogy õk csak leszervezik az elõadásokat, de nem tudják, hogy hová ki megy. Nem ismerik az elõadókat. Hogy miért nem, az nem derült ki hosszú körmondataiból. Az intézmény dolgozói mindenesetre – a Napló csütörtöki számában megjelent, hasonló történetrõl beszámoló olvasói levélbõl ötletet merítve – a megyei fogyasztóvédelemhez fordultak. A szakemberek már ismerték a céget és az esetet is, több hasonlóról van tudomásuk. Azt mondták, mivel ajándékként hirdette meg a cég a mosóport, az nem kérhetõ számon. Felhívták azonban a figyelmet arra, hogy az emberek legyenek elõvigyázatosak az ilyen termékbemutatókkal kapcsolatban, ne fûzzenek túl sok reményt a reklámanyagon ígértekhez. Ha el is mennek ezekre a bemutatókra, semmiképpen ne vásároljanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!