2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Mások miatt bûnhõdünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-03 20:53:44
A megyénkbeli sertéstartók remélik, hogy az oroszok feloldják az importstopot.

Valamikor február elején Oroszország behozatali tilalmat rendelt el élõsertésre az Európai Unió országaiból, köztük hazánkból. Az indok az volt, hogy Ukrajnában, Litvániában és Lengyelországban is felütötte a fejét a sertéspestis. Tehát, mások miatt bûnhõdünk.

 

Kilónként 20-25 forint

Uniós átlagban 12 százalékkal csökkent a sertés ára, nálunk kilónként 20-25 forintra tehetõ az az árcsökkenés, ami az oroszok döntésének „köszönhetõ”. Az idén 700 ezer sertésfelvásárlását tervezõ Alföldi Sertésértékesítõ és Beszerzõ Szövetkezet közvetlenül nem exportál ugyan az orosz piacra, de két nagy vevõjük is szállítana Oroszországba sertéshúst; ha tehetnék. Hiába van azonban meg ehhez minden engedélyük, egyelõre az importstop feloldására várnak.

– A húsvéti idõszakban Kelet-Magyarországról jelentõs mennyiségû sertéshús szokott kimenni Romániába és Szerbiába, ezt a többletet azonban most nagyrészt az importsop miatt bennragadt német és lengyel húsokkal oldják meg – utalt a jelenség járulékos következményeire Marczin Zsolt ügyvezetõ igazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!