2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rászakadt az álmennyezet egy dolgozóra FerihegyenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-25 15:04:17
Nyolc-tíz négyzetméternyi álmennyezet szakadt rá az egyik dolgozóra a Ferihegyi repülõtéren. Mindez még hétfõn reggel történt. Hogy miért nem derült ki?

Rászakadt az álmennyezet egy dolgozóra Ferihegyen


Nyolc-tíz négyzetméternyi álmennyezet szakadt rá az egyik dolgozóra a Ferihegyi repülõtéren. Mindez még hétfõn reggel történt. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet szerint a Budapest Airport megpróbálta eltussolni az ügyet.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a Független Hírügynökséget kedden reggel közleményében arról tájékoztatta, hogy a II. terminál alagsorában lévõ I. portán az egyik dolgozó hétfõn reggel vette észre, hogy beázott és bokáig állt a víz az épületben. Azonnal szólt a feletteseinek, akik fényképeket készítettek, majd egy szakember leszedett két gipszkarton elemet az álmennyezetbõl. A dolgozó ezután folytatta ott a munkáját, ám délelõtt 10 óra körül csaknem 8-10 négyzetméternyi álmennyezet szakadt rá. Mentõvel vitték kórházba, ahol jelenleg is agyrázkódással kezelik.

Az érdekképviselet szerint a Budapest Airport vezetõsége több hibát is vétett a baleset után. Egyrészt nem végeztek alaposabb vizsgálatot és nem értesítették az illetékes munka- és tûzvédelmi vezetõt. A baleset nyomait pedig még azelõtt eltakarították, hogy szakértõ rögzíthette volna. A szakszervezet hibaként említi azt is, hogy nem tudnak arról, hogy bármelyik másik hasonló helyiségben megvizsgálták volna a mennyezet állapotát.

A LESZ megfogalmazása szerint - ahogyan a máig eltitkolt légszennyezettségi adatokkal kapcsolatban is kiderült már - a cégvezetés nem veszi komolyan a dolgozók biztonságát, a szakszervezet bejelentéseit. Ezért az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõséghez fordultak pártatlan vizsgálatért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!