2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A kórházszövetség a mozgóbérek és a mûszaki, gazdasági dolgozók bérének rendezését szorgalmazzaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-04 11:39:52
A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kiáll az egészségügy területén elkezdett béremelés és az ösztöndíj-programok folytatása mellett, de fontosnak tartja a mozgóbérek, valamint a gazdasági és mûszaki területen dolgozók bérének mielõbbi rendezését - olvasható a szövetség állásfoglalásában, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Az MKSZ 26., siófoki kongresszusának nyitónapján kiadott dokumentumban a szövetség tíz pontban foglalta össze üzenetét a kórházak, az egészségügyben dolgozók és a döntéshozók felé.

A szövetség egyebek között szükségesnek látja az egészségügyi életpályamodell kidolgozását, az egészségügyi dolgozókat érõ atrocitások visszaszorítását, valamint úgy véli, hogy a kórházak méltányos finanszírozásához elengedhetetlen a díjtételek emelése, az átfogó súlyszámrevízió és a feladatarányos finanszírozási keretek kialakítása.

Mint írják, az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése további források bevonásával képzelhetõ el, átfogó energiaracionalizálási programmal, a központi régió intézményeinek felzárkóztatásával és az amortizáció rendszerszerû pótlásával.

Meggyõzõdésük továbbá, hogy a kórházak többletbevételhez juthatnak piaci alapon is, ezért fontosnak tartják a térítés ellenében végzett egészségügyi szolgáltatások bevezetésének lehetõségét az állami fenntartású intézményekben, a fizetõs betegek ellátásának elkülönítésével a hazai biztosított betegekétõl.

A Magyar Kórházszövetség szorgalmazza a szerkezetátalakítás, a kapacitásszabályzás és betegút-menedzsment térségi ellátásra épülõ rendszerének továbbfejlesztését a megkezdett irányban a lakosság közeli járóbeteg-, rehabilitációs és krónikus ellátások erõsítésével.

ifejtették, a szövetség elkötelezett a betegközpontú ellátás mellett, ezért támogatja a minõségügyi akkreditációs rendszer bevezetését, a betegbiztonság javítására irányuló programok mûködtetését, a betegek várakozási idejének csökkentését a meglévõ erõforrások mellett is az ellátási folyamatok jobb szervezésével, valamint támogatja és segíti a megkezdett népegészségügyi intézkedések megvalósulását.

A kórházszövetség megkerülhetetlennek tartja az egészségügyi ellátókat összekötõ biztonságos informatikai rendszer mûködtetését, amelynek eredményeként tiszta, átlátható betegutak jöhetnek létre, csökkentve az adminisztrációs terheket - olvasható a dokumentumban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!