2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megfékezték a görög tüzetForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-25 15:25:13
Nemzetközi segítséggel a görög tûzoltóknak keddre sikerült megfékezniük az Athén környékén égõ erdõ- és bozóttüzeket - közölte a görög tûzoltóság szóvivõje.

GÖRÖG ERDÕTÛZ: megfékezték az Athénnál égõ tüzeket


Nemzetközi segítséggel a görög tûzoltóknak keddre sikerült megfékezniük az Athén környékén égõ erdõ- és bozóttüzeket - közölte a görög tûzoltóság szóvivõje.


A fõváros keleti és észak-keleti részén égõ tüzek több mint húszezer hektárnyi területet perzseltek fel. A károk pontos nagyságát egyelõre nem lehet tudni.

A helyzet jelentõsen javult, már nincsenek aktív tûzfrontok Athén környékén - közölte a görög tûzoltóság szóvivõje. A lángokkal küzdõ tûzoltók még egy ideig a területen maradnak, hogy megakadályozzák a tüzek újbóli fellángolását, míg a tûzoltó repülõgépeket Evia szigetére, és egy Athéntól kilencven kilométerre nyugatra található hegyre vezényelték.

Az Athéntól keletre és észak-keletre égõ tüzekkel több mint ötszáz tûzoltó küzdött, köztük több európai ország tûzoltói. Görögország idén nem igényelt magyar segítséget az oltáshoz, közölve, hogy inkább légi jármûvekre lenne szüksége. A 2007-es görög erdõtüzek oltásában 18 magyar tûzoltó segített.

A görög kormány egy nappal korábban azt közölte, hogy az elsõ becslések szerint nagyjából 150 ház rongálódott meg a tüzek miatt, és "több épület" is teljesen leégett. Pontos számot csak a kedden kezdõdõ kárfelmérés után tudnak mondani.

2007-ben 77 ember halt meg Görögországban a szinte napra pontosan két éve pusztított erdõtüzekben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!