2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Pollenhelyzet – Több allergén is tüneteket okozhat a következõ napokbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-05 22:17:42
Több allergén növény pollenkoncentrációja a magas, akár a nagyon magas szintet is elérheti, és okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek a következõ napokban – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a nyírfa pollenkoncentrációja a következõ napokban várhatóan országszerte magas lesz. Ahol már virágzik a platán (elsõsorban az ország déli, illetve középsõ területein), ott koncentrációja gyorsan emelkedik és elérheti a magas, nagyon magas szintet. Ezek mellett magas lehet még helyenként a kõris, a fûz, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporának mennyisége.

Megkezdõdött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja a hétvégén várhatóan szintén emelkedik. Általában alacsony koncentrációban elõfordul a levegõben a juhar pollenje is, illetve már megjelentek a bükk, a dió, valamint az eperfafélék elsõ pollenszemei is – fejtette ki az ÁNTSZ.

A nyárfa és az éger pollenszezonja a végéhez közeledik, de virágporuk helyenként még tüneteket okozó mennyiségben lehet jelen – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!