2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hajtva tilos – Tolva szabályosForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-07 08:20:41
A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság figyelemfelhívó táblákat helyez ki a megyében.

A Hajdú-Bihar megyében bekövetkezett közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy a legtöbb balesetet – 2013. évben – a személygépkocsi-vezetõk okozták, ugyanakkor a közúti közlekedésben való részvételi arányukhoz képest magas a kerékpárosok által okozott személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma és aránya.

Ennek egyik oka az, hogy a kerékpárosok nem ismerik pontosan a közlekedési szabályokat – nincsenek tisztában hol, s hogyan lehet kerékpározni –, szabálytalanságuk következtében balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki. Egyik példája az, amikor a kerékpárosok a biciklin fenn ülve kelnek át szabálytalanul a gyalogosoknak kijelölt átkelõhelyeken. Ezzel a magatartásukkal fokozott balesetveszélyt okoznak.

Tekintettel a kerékpárosok által okozott balesetek magas számára valamint arra, hogy a közlekedésben az egyik legvédtelenebb, legsérülékenyebb csoportot képezik, a balesetek megelõzése és a szabálykövetõ közlekedésre nevelés érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság koordinálásával 160 „Hajtva tilos – Tolva szabályos” figyelemfelhívó tábla kerül kihelyezésre a megye területén a kijelölt gyalogos átkelõhelyekhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!