2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
ND Zrt: a negyedik trafikpályázat nyertesei hamarosan megkezdhetik a mûködéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-09 09:22:56
A trafikpályázat negyedik körében koncessziót elnyerõk szerzõdéskötése folyamatban van, az érintettek több mint 80 százaléka már egyeztetett idõpontot, így a koncesszió jogosultságok gyakorlását a szükséges engedélyek birtokában hamarosan megkezdhetik – mondta el az MTI érdeklõdésére Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetõje kedden.

Az ND Zrt. március 14-én hirdette ki a negyedik koncessziós pályázat eredményét, eszerint újabb 127 vállalkozó nyithat trafikot. Akkor kezdhetik meg mûködésüket, ha péntekig aláírják a húsz évre szóló koncessziós szerzõdéseket. Ezt követõen már “csak” a vámhatósági engedélyt kell beszerezniük.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmérõl szóló törvény (trafiktörvény) szerint 2013. júliusától csak az állami pályázaton koncessziót, vagyis mûködési jogot nyert vállalkozások árulhatnak dohányterméket Magyarországon meghatározott feltételek mellett.

Jelenleg mintegy 5800 koncessziós joggal rendelkezõ trafik mûködik az országban, és további 500 helyen ideiglenesen árulnak dohánytermékeket addig, amíg nem találnak gazdára ezek a koncessziók is.

Az ND Zrt. e jogok kiadása és a megszûnõ dohányboltok pótlása érdekében folyamatosan írja ki a pályázatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!