2024. április 24. Szerda, György.
 
Kétszer annyi jutott idén a szociális tûzifaprogramraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-09 10:04:43
A tavalyi évhez képest a duplája, összesen kétmilliárd forint jutott a szociális tûzifaprogramra. A keret egyharmadát két megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar önkormányzatai kapták meg.

Összesen 250 ezer mázsa szociális tûzifát vásároltak a Nyírerdõtõl a most lezárult szociális tûzifa programban. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében 150 település jelezte, hogy az állami erdõket kezelõ társaságtól kíván tûzifát vásárolni, elsõsorban kemény, lombos tûzifára, akác és tölgy vásárlására kötöttek szerzõdéseket, közölte Juhász Lajos, a Nyírerdõ Zrt. mûszaki vezérigazgató helyettese. Hozzátette: az említett két megye kiválóan pályázott, a kétmilliárd forint összköltségvetésû szociális tûzifaprogramból hatszázmillió forintot meghaladó értékben kaptak támogatást.

A legtöbbet igénylõ önkormányzatok Tiszacsege, Bagamér és Hodász együttesen valamivel több mint kétezer köbméter tûzifát vásárolt, tette hozzá Juhász Lajos. Az önkormányzatok saját hatáskörükben osztották szét a tüzelõt a rendszeres lakásfenntartási támogatásban részesülõk között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!