2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Diplomamentõ program: tovább lehet jelentkezniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-11 08:58:31
A programban résztvevõknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Egy héttel meghosszabbította a jelentkezést a diplomamentõ programra a nemzetgazdasági minisztérium. Eddig angolra jelentkeztek a legtöbben, de a németet és a franciát is sokan választották. A programban résztvevõknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Legutóbb egy ponton múlt a Híradónak nyilatkozó Csepregi Veronika angol nyelvvizsgája. Az írásbelije sikerült, államvizsgát is tett, de diplomát még nem kapott a hiányzó szóbeli nyelvvizsga miatt. Azt mondja, a diplomamentõ program segítségével most újra nyelvet tanulna. „A szóbeli vizsgám nem sikerült sajnos a diplomám teljesítéséig, ezért most nagyon örülök ennek a lehetõségnek, bár az utolsó pillanatban értesültem róla, de így annak is örülök, hogy kitolták a határidõt és tudok rá jelentkezni” – mondta Csepregi Veronika.

Naponta több százan jelentkeznek a diplomamentõ programra. A nemzetgazdasági minisztérium ezért egy héttel meghosszabbította az elõjelentkezést. A programban azok vehetnek részt, akik már államvizsgáztak, de a nyelvvizsgájuk még hiányzik ahhoz, hogy átvegyék a diplomát. Angol, német, és francia kurzusokra járhatnak majd azok, akik sikeresen pályáztak. „Nap, mint nap olyan létszámban jelentkeztek, ami azt a döntést hozatta velünk, hogy érdemes még legalább egy hetet várni, ugye a legfrissebb adatok alapján már több mint 20 ezer 500-an regisztráltak a felületre és ebbõl majdnem 19 ezren már az igénylõlapot is kitöltötték, úgyhogy minden azt mutatja, hogy óriási az érdeklõdés” – mondta Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár.

A kormány által meghirdetett diplomamentõ programra március közepe óta lehet regisztrálni. Ez még nem minõsül jelentkezésnek, a pályázati kiírás várhatóan heteken belül megjelenik. A programban résztvevõknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!