2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Elkísérték a bankbaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-11 09:06:02
Címkék: Bihari hírek
A rendõrök vádemelést javasolnak az ellen a két gyanúsított ellen, akik Polgáron elkísértek egy helyi férfit a bankba, majd késõbb kirabolták.

A nyomozás adatai szerint 2014. február 12-én 9 óra körüli idõben egy polgári férfi a lakásáról elindult, hogy felvegye a nyugdíját az egyik  helyi pénzintézetben. A bankba elkísérte õt az egyik ismerõse, valamint egy nõ, akivel útközben találkoztak.

A sértett a bankban felvette nyugdíját, majd elindult haza két kísérõjével. Az egyik utcában találkoztak a férfi nevelt fiával, aki hazakísérte a férfit, de a két ismerõs már nem tartott velük. Miután hazaértek a sértett magára maradt, majd pár perc múlva megjelentek nála korábbi kísérõi. V. István lefogta a 63 éves férfi kezeit, míg H. Eliza kivette az áldozat kabátzsebébõl a nála lévõ készpénzt, majd elmenekültek a helyszínrõl.

Az esetrõl történt bejelentést követõen a rendõrök azonnal megkezdték az adatgyûjtést és tanúkutatást a rablók felkutatása érdekében. A járõrök a bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a 25 éves nõt a városban még aznap elfogták és elõállították a rendõrõrsre. A 19 éves férfi tudva azt, hogy keresik, önként megjelent a rendõrségen és feladta magát. A tetteseket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, mely során H. Eliza beismerõ vallomást tett, míg társa elõször tagadta, késõbb azonban beismerte a bûncselekmény elkövetését. A rendõrök kezdeményezték V. István elõzetes letartóztatását, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. február 14-én elrendelt. Társa az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Ellenük a rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendõrkapitányság Polgári Rendõrõrse befejezte és a keletkezett iratokat 2014. április 4-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!