2024. április 24. Szerda, György.
 
Hisznek és bíznak a vidékiek önerejébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-11 09:27:58
A települések gazdasági és kulturális összhangját is megtalálták.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat több település képviselõinek részvételével tartott szakmai konferenciát március végén „Közösségfejlesztés a helyi gazdaság és a kultúra eszközeivel” címmel a Bocskai Étterem emeleti termében.
Különbözõ módszerek

A konferencia során a résztvevõk megismerhették az érintett települések közösség- és gazdaságfejlesztési terveit, elképzeléseit, az eddig elért eredményeket, jövõbeli célkitûzéseket. A konferenciának köszönhetõen kialakult egyfajta párbeszéd, ahol a településeken jelentkezõ, hasonló jellegû problémák ismertetése mellett az ezek kezelésére alkalmas, különbözõ módszereket ismerhettünk meg. Elsõként Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere ismertette a település eddig elért eredményeit, a helyi közösségek és a kultúra gazdaságfejlesztõ szerepét. Hangsúlyozta, hogy ez a konferencia azoknak szól, akik hisznek és bíznak a vidéken élõ emberek önerejében, vállalkozó kedvében, a közösségi érzés meglétében és motiváló erejében. Ezt követõen a sajátos helyi értékek jelentõségérõl és a hungarikum törvényrõl beszélt Jantyik Zsolt, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

Csáfordi Dénes polgármester elõadásából a jelenlévõk megismerhették Hajdúhadház városának gazdasági és kulturális összhangját, a szõlõ- és a káposztatermesztés szerepét.

A konferencián Lakatosné Sira Magdolna, Túristvándi eddigi gazdaságfejlesztését és a jövõbeli célkitûzéseket ismertette, majd a közösségteremtõ mûvészet világáról hallhatott elõadást a közönség Cs. Tóth János, mûvészeti író jóvoltából. Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere „Vidékfejlesztés a LEADER programokon keresztül” címmel tartott elõadást, végezetül dr. Horváth Tibor, a Hajdúnánási Holding Zrt. vezérigazgatója zárta a prezentációk sorát, aki Hajdúnánás helyi pénzének, a Bocskai Koronának a közösségfejlesztési szerepét ismertette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!