2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jön az ipari rezsicsökkentésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-11 12:00:09
Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva pedig nonprofit közmûszolgáltatót hoz létre - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Villamos Mûveknél. Németh Lászlóné azt mondta: az ehhez szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyûlés.

A Híradóban bemutatott forgácsoló üzemben az áramköltségek teszik ki a kiadások mintegy felét. Úgy számolnak, ha kevesebbet kellene fizetniük, több maradna fejlesztésekre és ezzel együtt javítani tudnák versenyképességüket is, a többi vállalkozáshoz hasonlóan.

A nemzeti fejlesztési miniszter a tavalyi rekord árbevételt elért Magyar Villamos Mûvekben jelentette be, hogy a lakosság után a vállalkozások terhein is enyhíteni fognak. Az ipari rezsicsökkentéssel pedig üzennek a befektetõknek is. Fontos számunkra, hogy Magyarország a leendõ beruházók számára egy vonzó terület legyen. Azt gondoljuk, hogy azzal, hogy megteremtjük az olcsó energiaellátás lehetõségét a leendõ beruházóknak, a leendõ fejlesztõknek, ezzel vonzóvá tudjuk tenni az országot számukra – nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A szakminiszter elmondta: már megkezdték az ipari rezsicsökkentés feltételeinek a megteremtését. Ennek érdekében egy nonprofit közmûszolgáltatót hoz létre a kormány, és az ehhez szükséges közmûszolgáltatási törvényt várhatóan még az idén elfogadja az Országgyûlés. Németh Lászlóné szerint az ipari rezsicsökkentéshez nélkülözhetetlen a paksi erõmûvi blokkok üzemidejének meghosszabbítása és késõbb az atomerõmû bõvítése is.

A villamos mûvek vezetése szerint a paksi fejlesztés az évszázad beruházása, amiben 40 százalékban magyar cégek vesznek majd részt. Az ehhez szükséges felkészítést elkezdtük az MVM csoport, illetve az MVM Paks II. részérõl, hiszen megszólítottuk a hazai vállalkozásokat ezzel a lehetõséggel, jelentkeztek sokan rá. A minõsítés és a biztonsági követelményeknek történõ megfelelés van folyamatban – közölte Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A paksi beruházás mellett az MVM, kormányzati felhatalmazással újabb nagy cégvásárlásokra készül. Így például már megkezdõdtek a tárgyalások a fõvárosi önkormányzattal a Fõgáz többségi tulajdoni hányadának megvételérõl. Emellett folytatódnak a megbeszélések az E.ON három gázhálózati, illetve ügyfélszolgálati társaságának a megszerzésérõl is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!