2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A derecskei Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport kiállításaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-12 09:36:40
A derecskei Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport bemutatkozó kiállítása április 15-én, kedden 17 órakor nyílik a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.).

Köszöntõt mond: Somogyi Béla alpolgármester. A kiállítást megnyitja: Rékasi Attila fotómûvész, a Magyar Fotómûvészek Szövetségének tagja. Közremûködnek: Szász Norbert és Szitha András, a MEA AMI növendékei.

Kiállítók: Bottyán Katalin, Dauda Lajos, Farkas Zsolt, Gál Imre, Gulyás László, Lieszkovszky Veronika, Nagy Róbert, Rékasi Attila, Rizán Zsolt, Szabó Csilla, Szõllõsi János, Tiba Csaba
Az Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoportról

Az alkotócsoportot fotóklubként 2001-ben alapították helyi és a régióban élõ fotográfusok. Az Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport 2001 óta képviseli, népszerûsíti a fotókultúrát Derecskén és a régióban. Szervezi, koordinálja, és szakmailag segíti az alkotó tevékenységet folytató tagok munkáját, kiállítási lehetõséget biztosít mûveiknek az ország egész területén és külföldön.

Az elmúlt tíz év alatt több tucat szakmai elõadás, hivatásos mûvészek által tartott elõadás, gyakorlati bemutató, közös fotózás segítette a tagok alkotómunkájának elmélyülését. Nagy örömükre hajdúszoboszlói, debreceni, pásztói, nádudvari és budapesti tagok is erõsítik közösségüket. Alkotóik megyei, országos és nemzetközi fotópályázatokon, kiállításokon szerepelnek.

Csoportos kiállításokat rendeznek Debrecenben, Mezõtúron, Gyõrben, Szentesen, Nádudvaron, Hajdúszoboszlón, Derecskén, Nagyváradon, Konyáron, Berettyóújfaluban. Az alkotócsoport egyéni kiállításokat rendez a legaktívabb tagjainak. 2005-tõl részt vesznek a Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégiós fotómûvészek kiállítás-sorozatán Debrecenben és Nagyváradon. 2006 novemberében az ötéves jubileumi kiállítás keretében bemutatták az alkotók eddigi tevékenységét felölelõ 40 oldalas fotókatalógust.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!