2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Költészet napja, kicsit másként NagyrábénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-13 10:38:55
Nagyrábén régi hagyomány, hogy irodalmi mûsorban emlékeznek meg a költészet napjáról. Április 11-e, József Attila születésnapja 1964-tõl ünnepnapja a verskedvelõinek.

Az idei azonban különlegesnek ígérkezett a kis sárréti faluban. Mert nem a klasszikusokat akarták hagyományos szavalatokkal megidézni, hanem a mai magyar irodalom egyik sajátos képviselõjének alkotásait mutatták be, egy jól szerkesztett zenés, táncos mûsorban az ünnep elõestéjén.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának eredményeként, Budapestrõl érkezett a mûsorra a Viharlámpa Projekt együttes. Az igen szépszámú érdeklõdõ Kiss Judit Ágnes verseit hallhatta felolvasásban és Fûri Anna zenéivel dalban.

- Bár a közönség korban és térben ugyan távolinak volt vélhetõ tõlünk, fõvárosiaktól, de meglepõen jól reagáltak a versek és a zenék hangulatára – összegezte az együttesvezetõ költõnõ a hosszan tartó lelkes taps végén, amely a mûsorukat és a ráadást követte.

- Ma már csak a versek mellett elkötelezettek járnak ilyen helyekre!- vélekedett Bai Károly, aki maga is rendszeres szereplõje a felolvasóesteknek. – De amit ma itt láttunk, azt bárki megcsodálhatta volna, nagy élmény volt. Az irodalom, a zene és a tánc harmóniája tökéletes.

Kocsis Csaba a mûvelõdési ház igazgatója azt emelte ki, hogy az elõadóteremben már néhány napja megnyitották a Szent György-naphoz és a Sárrét íze fesztiválhoz kapcsolódó örökös pásztorokat és a tájra jellemzõ népviseletet bemutató kiállítást, és félõ volt az esetleges disszonancia, de szerencsére az aggodalom helyett csak megerõsítették a képeken és a zenében is fellelhetõ népi motívumok harmóniáját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!