2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Fél perc alatt feltölthetõ az okostelefonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-14 08:27:28
Fél perc alatt feltölthetõ okostelefon-akkumulátort mutatott be a StoreDot izraeli cég. A nanokristályokkal mûködõ találmányt a Microsoft egy tel-avivi fejlesztõi konferenciáján mutatták be.

A lemerült Samsung S4 okostelefon a demonstráción 26 másodperc alatt töltõdött fel teljesen. Az akkumulátor egyelõre prototípus, és a társaság elõrejelzései szerint három év kell még hozzá, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön - tudósított a BBC hírportálja.

A bemutatón a cigarettásdoboz méretû készüléket az okostelefon hátoldalára erõsítették. Dorn Myersdorf, a cég alapítója úgy véli, hogy egy év alatt integrálni tudják az alkatrészt a telefonba. A találmány jelenleg csak a Samsung S4-gyel mûködik.

Az organikus elem olyan nanokristályokat használ, melyeket a Tel-avivi Egyetem Alzheimer-kórt kutató tudósai azonosítottak tíz évvel ezelõtt. A fejlesztõk a technológiát memóriacsipekben is felhasználták, azok így háromszor olyan gyorsan dolgoztak, mint a hagyományos flash memória. A képernyõk kadmiumának méregmentes alternatíváját is kínálja az új technológia.

Myersdorf szerint az akkumulátort 30-40 százalékkal drágábban lehet majd gyártani, mint a hagyományosat, a kész termék pedig körülbelül kétszer annyiba fog kerülni, mint a forgalomban lévõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!