2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A héten esõs, szeles idõ várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-14 08:41:56
A héten hûvös, szeles, esõs idõ várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos középtávú elõrejelzés szerint hétfõn északnyugat felõl erõsen megnövekszik a felhõzet, de délelõtt fõként az ország déli felén még kisüt a nap. A déli óráktól egyre többfelé várható esõ, zápor, helyenként intenzív zápor zivatarral, rövid idõ alatt jelentõsebb csapadékkal. A nyugati, északnyugati szél megerõsödik, többfelé viharossá fokozódik. Akár az óránkénti 80 kilométeres erõsséget meghaladó széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 3-8 fok között alakul, néhol az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hõmérséklet még 16-21 fok között valószínû.

Kedden szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Az intenzívebb záporokat jég-, illetve hódara kíséri, a magasabb tájakon hózápor is elõfordulhat. A szél többfelé megerõsödik, fõként az Észak-Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 9-15 fok között alakulnak.

Szórványosan szerdán is lesznek záporok, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb esõ is elõfordulhat. A szél többfelé megerõsödik, elsõsorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok várható, de fõként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. Nappal 10-15 fokig melegszik a levegõ.

Csütörtökön a déli és a keleti országrészben többfelé lehet esõ, záporesõ, másutt hosszabb idõre kisüt a nap. A szél erõs, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idõ. A legmagasabb hõmérséklet 11-17 fok között valószínû.

Idõnként pénteken is megélénkülhet a szél. A déli és a keleti országrészben valószínû felhõsebb idõ, és fõként ott fordulhat elõ több helyen esõ, záporesõ, másutt hosszabb idõre kisüt a nap. A minimumhõmérséklet 3-8, a maximumhõmérséklet 12-19 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap néhol gyengén, másutt erõsen felhõs lesz az ég. Élénk, néhol erõs lesz a légmozgás. Szombaton fõként keleten fordul elõ több helyen esõ, záporesõ, vasárnap már csak elszórtan várható csapadék. Szombaton a leghidegebb órákban 4-10 fok várható, nappal 15-21 fokig melegszik a levegõ. Vasárnap a legalacsonyabb hõmérséklet 5-11, a legmagasabb hõmérséklet 16-22 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!