2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Sokat hál még kint a termésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-14 09:45:23
A gazdák úgy mondják, hogy bár „sokat hál még kint a növény”, a mostani jó nevelõ idõjárás magában hordozza egy tisztességes terméshozam (búzából hektáronként átlag 4-5 tonna) ígéretét.

A gazdák mindent megtettek, úgy szakmailag, mint anyagilag, most pedig várják, hogy az idõjárás is tegye hozzá a magáét a sikeres gazdálkodáshoz – tájékoztatta a Naplót Kiss Zoltán, a megyei kormányhivatal földmûvelési igazgatója. –

A zöldborsót is javában vetik a megyében, ugyanúgy szakaszosan, mint a csemegekukoricát. Ezzel a feldolgolgozóiparhoz, illetve a piacra juttatás ritmusához alkalmazkodnak a termelõk. A palánták kiültetésének ideje május hónap lesz, áprilisban ugyanis a reggelek még meglehetõsen csípõsek. Bár az elmúlt napokban is volt példa mínusz 1 fokos fagyra, a növények tûrõképességébe ez még belefér.

Kiss Zoltán kitért arra is, hogy az ültetvényeken a virágzás lassan befejezõdik, ezért a fagykár veszélye jelentõsen mérséklõdik. Az apró gyümölcskezdemények ugyanis jobban bírják a hideget, mint a gyümölcsfák virága.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!