2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több családi pótlékot, juttatást kaphatnak ezek a családokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-14 22:55:40
A minisztériumban már dolgoznak az ezt lehetõvé tevõ jogszabályon. Több tízezer érintett kiskorú van, és számuk folyamatosan emelkedik. Az emelt összegû családi pótlékkal együtt más kedvezmények is járnak, ilyen például az ingyenes tankönyvre, a félárú étkezésre és a kedvezményes utazásra való jogosultság.

A tervek szerint emelt családi pótlékot kaphat minden tejcukor-érzékeny gyerek. Eddig csak a veleszülettet laktózérzékenyek részesültek ebben, de az alapvetõ jogok biztosa szerint ez sérti az egyenlõ bánásmód elvét, ezért a minisztériumban már dolgoznak az új jogszabályon.

„Lényeges dolog az, hogy õk ugyan átmeneti idõre, de idõszakosan mégiscsak ugyanolyan tünetekben szenvednek, ugyanolyan nehézségekkel néznek szembe õk is, a család is, mint azok akik a veleszületett formájában szenvednek a betegségben. Emiatt mindenképpen szeretnénk számukra is segítséget nyújtani” – mondta a Híradónak Kissné Horváth Ildikó, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségpolitikai fõosztályvezetõje. A szaktárca abban bízik, hogy a jogszabályt legkésõbb õsszel elfogadhatja a parlament.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!