2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mindenhol mérsékelték a viharos szél miatt kiadott riasztásokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-15 11:03:46
Mindenhol elsõfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõ este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az egész országban citromsárga, vagyis elsõfokú riasztás van érvényben. Így a következõ órákban is számítani lehet az óránkénti 70 kilométeres erõsséget meghaladó széllökésekre.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a markáns hidegfront, amely északnyugat felõl érte el az országot, délkelet felé távozik. A front elõtt és annak mentén továbbra is kialakulnak záporok, zivatarok, fõleg délen. A legerõsebb széllökések átmenetileg 60-80 kilométer/óra között várhatók, de a Bakony és a Balaton térségében néhol még elõfordulhatnak 85-95 kilométer/óra körüli széllökések. Egy-egy erõs záporhoz vagy zivatarhoz jégesõ vagy jégdara is társulhat. Helyenként rövid idõ alatt 10-25 milliméter csapadék is hullhat.

Hajnalra gyengül a légmozgás, és a derült, szélvédett északkeleti és délnyugati megyékben talaj menti fagyra is számítani kell. Kedden napközben északkeleten jégdarával, jégesõvel kísért záporok, zivatarok kialakulása valószínû, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek.

Az elõrejelzés szerint hajnalban általában 2 és 7 Celsius-fok között alakul a hõmérséklet, de Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye szélvédett völgyeiben és délnyugaton, fõként a Dráva mentén elõfordulhat talaj menti fagy. Délután 9 és 15 fok közötti értékekre lehet számítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!