2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Még mindig a 4-es a legveszélyesebbForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-15 12:06:44
Címkék: Bihari hírek
Magasabb kockázati besorolásúak a megyei fõútvonalak, mint a sztrádák.

A 4-es, valamint a 42-es számú fõút tartozik megyénk legveszélyesebb útvonalai közé – derül ki a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) által készített összeállításból. A társaság összesen 2918 kilométernyi magyarországi útszakaszt vizsgált meg. Az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes, Biztonságos utak a délkelet-európai régióban) projekt során összesen 15 ezer kilométernyi útszakasz kockázatbecslését készítik el. Ennél azonban többre vállalkoznak a szakemberek: a következõ lépésben ugyanis olyan javaslatokat tesznek a közútkezelõknek és az önkormányzatoknak, amelyek megoldást jelenthetnek a térképen látottakra – írja a KTI a térképet közlõ szeretlekmagyarorszag.hu-n.

Az adatok szerint az M35-ös és az M3-as autópálya megyei szakasza zöld és sárga színt kapott, azaz az ott elszenvedett balesetek alapján alacsony kockázatúnak minõsülnek. Az igazán sötét, fekete színeket a nagy forgalmú fõutakon találjuk.

A 4-es számú fõútnak csaknem a teljes megyei szakasza (Püspökladány és Hajdúszoboszló között, a debreceni bevezetõje, valamint a megyeszékhely és Hajdúhadház közé esõ szakasza) megyénk legveszélyesebb útjának számít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!