2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Folyamatosan nõ a hazai repterek forgalmaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-15 12:48:26
A Liszt Ferenc légikikötõt minden eddiginél többen használták márciusban, a debreceni reptér keletre és nyugatra is bõvíti útvonalait, a Lufthansa pedig segítene egy újabb nemzetközi repülõtér kialakításában. A növekvõ forgalom a szállodákban is jól mérhetõ.

Évrõl évre egyre népszerûbb a debreceni repülõtér, amely tavaly már 130 ezres forgalmat bonyolított. A Debrecen Airport forgalomigazgatója, Gulyás Péter a Krónikának elmondta: céljuk, hogy idén elérjék a 150 ezres utaslétszámot.

A Lufthansa charterigazgatója szerint Magyarországon lenne létjogosultsága a budapesti mellett egy második nemzetközi repülõtérnek is, ennek kialakításában szeretnének segíteni.

Minden eddiginél nagyobb utasforgalma volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérnek márciusban, több mint 662 ezer érkezõ és induló utas vette igénybe a terminált. A repterek forgalma a szállodákban is mérhetõ. Az év elsõ két hónapjában tíz százalékkal nõtt a vendégéjszakák száma, mondta a Krónikának a Magyar Szállodaszövetség elnöke. Niklai Ákos szerint a légitársaságok folyamatosan próbálják kielégíteni a turisták igényeit, ezért bõvítik járataikat. Az elnök példaként említette a Sármellékre érkezõ orosz és német turistákat, akik leggyakrabban a Balaton környéki gyógyturizmus miatt utaznak Magyarországra. A debreceni repteret azonban nem csak a turisták használják, a külföldön dolgozó vendégmunkások is jelentõs mértékben igénybe veszik.

Niklai Ákos arról is beszélt, hogy az ukrajnai helyzet nem akadályozza az oroszországi beutazó forgalmat. Miközben harmadával nõtt a hazánkba Oroszországból érkezõ vendégek száma, más országokból is többen érkeznek hozzánk a korábbiaknál. Új légijárat van Izrael és Magyarország között, s csak Izraelbõl 57 százalékkal emelkedett a forgalom. Az elõfoglalások alapján nyáron még több német turistára számítanak, tette hozzá a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!