2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hónapokon keresztülForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-16 21:15:01
Címkék: Bihari hírek
Több hónapon keresztül fenyegette áldozatát az a gyanúsított, akit a debreceni rendõrök 2014. április 14-én elfogtak. A nyomozók az ügyet gyorsított eljárásban bíróság elé állítási javaslattal fejezték be.

A nyomozás adatai szerint 2014. április 14-én 8 óra 49 perckor egy helyi lakos tett feljelentést a Debreceni Rendõrkapitányságon. A feljelentõ a rendõröknek elmondta, hogy 2013 novemberében egy ismerõsétõl 20.000 forintot kért kölcsön, aki az összeg kétszeresét követelte tõle vissza. A tettes 2014 februárja és áprilisa között több alkalommal telefonon megfenyegette a sértettet és a kölcsönadott pénzt, valamint annak kamatait követelte. A terhelt 2014. február 13-án személyesen kereste fel a sértettet, akit tenyérrel többször arcon ütött, valamint akkor már még több pénzt követelt, majd az áldozata pénztárcájából kivett 500 forintot és elment. Ezt követõen B. Sándor heti rendszerességgel hívogatta telefonon a feljelentõt, akit folyamatosan fenyegetett és rettegésben tartott. Az 56 éves férfi a telefonhívások hatására 2014. március 28-án, a munkahelyén felkereste a gyanúsítottat és átadott neki 10.000 forintot, azonban B. Sándor még több pénzt követelt, melyet pár nap múlva a sértett félelmében oda is adott, azonban a férfi további követeléssel állt elõ. A feljelentõ azonban pénzt már nem tudott adni, a telefont pedig nem merte felvenni.

A feljelentést követõen a rendõrök adatgyûjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, majd a nyomozók Debrecenben elfogták és a rendõrkapitányságra elõállították B. Sándort, akit gyanúsítottként kihallgattak és bûnügyi õrizetbe vettek.

A Debreceni Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztálya a helyi lakossal szemben önbíráskodás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2014. április 15-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!