2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rezsicsökkentés - ezek a 2014-es célokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-17 10:09:24
Megnyugodhat mindenki, mert a szeptember 1-jei 5,7 százalékos áramdíj- és a 3,3 százalékos távhõdíjcsökkentés októbertõl nem került veszélybe - közölte Németh Szilárd a Ma reggelben.

A Fidesz ígérete szerint a vállalkozók energiaszámláinak mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés. Ezzel kapcsolatban arra hívják fel a figyelmet: különösen súlyos feladat hárul majd a párt Brüsszelbe delegált képviselõire, hiszen nekik kell az elsõ vonalban megvédeniük a rezsicsökkentést az ellenséges uniós környezetben. Emlékeztettek rá: az unió néhány vezetõje és bürokratája, hatalmán jócskán túlterjeszkedve, már nekiugrott a rezsicsökkentésnek, sõt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással is fenyegetett a hatósági árak alkalmazása miatt.

Németh Szilárd a rezsicsökkentésért felelõs fideszes munkacsoport vezetõje a Ma reggelben felelevenítette, hogy az elmúlt másfél évben több szinten kellett megküzdeni a rezsicsökkentésért.

A fideszes politikus közölte: „április 6-án az emberek azt mondták, hogy a rezsicsökkentést folytassuk. (…), erre kaptunk egy újabb kétharmados felhatalmazást” – közölte. Hozzátette: megnyugodhat mindenki, mert a szeptember 1-jei 5,7 százalékos áramdíj- és a 3,3 százalékos távhõdíjcsökkentés októbertõl nem került veszélybe.

„Ha nem így lett volna, akkor ma nem arról beszélnék, hogy folytatódik a rezsicsökkentés, hanem azok, akik kiszolgálják a szolgáltatókat és kiszolgálják az uniós bürokratákat, egy tollvonással szüntették volna meg az egészet” – nyilatkozta. Hozzátette: a május 25-i választásnak is nagy tétje van.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy összesen 18 tagállamban van egyetemes szolgáltatás, vagy hatósági ár. A fideszes politikus szerint Magyarországot leginkább azért ostorozták, mert egyrészt a választást akarták befolyásolni, másrészt a hiszterizált állapotot folyamatosan fenn lehet tartani addig, amíg nem néppárti lesz az elsõdleges befolyás. „Egy erõs néppárti hatalom az unióban a rezsicsökkentése politikája mellett fog dönteni” - mondta.

A 2014-es tervekrõl Németh Szilárd elmondta, Magyarországon fõ cél az, hogy a háztartások és a vállalkozók a legolcsóbb energiát kapják. „Ezt az egész rendszert úgy kell átalakítani, hogy nonprofit jellegû szolgáltató tudjon ezen a területen szolgáltatni, másrészt olyan fogyasztóbarát rendszert kell kialakítani, ami elõsegíti a tudatos fogyasztói magatartást” – közölte a politikus.

Németh arra is kitért, hogy a kormányhivatalokban már mûködnek a rezsipontok az ország 20 területén. Ott bármilyen rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolnak mind a vállalkozóknak, mind a fogyasztóknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!