2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ittas sofõrök állnak bíróság eléForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-19 22:36:09
A hajdúszoboszlói és a debreceni rendõrök is bíróság elé állítási javaslattal zárták a nyomozást.

A rendõrök 2014. február 26-án 23 óra 20 perckor Hajdúszoboszlón közúti ellenõrzést hajtottak végre, amikor észrevettek egy a Móricz Zsigmond utcára kikanyarodó személyautót, melynek sofõrje az egyenruhások láttán fékezett és visszatolatott. A járõrök intézkedés alá vonták a 37 éves nõt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A rendõrök a helyi lakost további mintavétel céljából elõállították a rendõrkapitányságra, vezetõi engedélyét pedig bevonták. A nyomozóknak B. Katalin gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bûncselekmény elkövetését, melyet a késõbbi szakértõ vizsgálat alátámasztott.

A Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság a terhelttel szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és a nyomozás iratait – bíróság elé állítási javaslattal – megküldte az illetékes járási ügyészségnek.





Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetõügy is, amelyet a Debreceni Rendõrkapitányság folytatott egy helyi lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendõrök 2014. február 15-én 19 óra 20 perc körüli idõben Debrecenben, a  Sillye Gábor utca és a Sereg utca keresztezõdésénél igazoltatták az egyik arra közlekedõ személyautó sofõrjét. Az 52 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért õt a járõrök további mintavételre elõállították a városi rendõrkapitányságra. A rendõrök Sz. István vezetõi engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során beismerõ vallomást tett. A terhelt alkoholos befolyásoltságát alátámasztotta a szakértõ vizsgálat is. Az ügy iratait a nyomozóhatóság a napokban szintén továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!