2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Diákok szép szavakkal költészetünk ünnepénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-20 10:56:36
Minden évben megemlékeznek József Attila születésnapja alkalmából.

A Közösségi Ház ás Városi Könyvtár dolgozói a magyar költészet napja alkalmából versmondó versenyt rendeztek a Barsi Dénes Általános Iskola alsó és felsõ tagozatos diákjai számára április 10-én, a közösségi házban. Az intézmény minden évben megemlékezik a költészet napjáról, melyet Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepelnek.

A versenyen 64 tanuló vett részt, közülük 54 alsó tagozatos és 10 felsõ tagozatos gyerek. Külön kategóriában díjazták az 1–2., a 3–4. és a felsõ tagozatos diákokat. Az elsõ és második osztályosok teljesítményét Kincses Csilla pedagógus, dr. Takácsné Polgár Adél könyvtáros és Puskás János pszichológus, míg a többi résztvevõ elõadását Bozsidár Miklósné, Fekete Jánosné pedagógusok és Cserép Imre költõ pontozta.

A teljesítményeket a versválasztás, a nyelvi szabályok, a szövegpontosság és az elõadásmód szempontjai szerint értékelték. A nagyszámú jelentkezés miatt két helyiségben is folyt a versmondás. A meghallgatások után a zsûri elemezte az elhangzott szavalatokat, és jó tanácsokkal látta el a versenyzõket. Ezután kiosztották a könyvjutalmakat és az okleveleket a gyõzteseknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!