2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fogadj örökbe egy Hajdú-Bihar megyei járást!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-24 07:44:19
Az „Örökbefogadás Program”, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület legújabb kezdeményezése, amelynek keretében felelõs helyi vállalkozókat keresnek, akik szeretnének tenni azért, hogy javuljon a közvetlen környezetükben élõ rászorulók helyzete és kevesebb nélkülözõ legyen.

Az egyesület eddigi tapasztalatai alapján fejlesztette ki a most induló régiókra felosztott támogatói programot, ami elõször Hajdú-Bihar megye egyes térségeiben indul el. Az „Örökbefogadás programhoz” csatlakozó felelõs vállalkozók egy járás kiválasztásával és támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás Örökbefogadójává válik.

„Az emberek szívesebben adakoznak, ha tudják, hogy a közvetlen környezetükön tudnak segíteni. A mostani Örökbefogadás program célja, hogy újabb támogatók révén még több rászorulóhoz tudjunk élelmiszer adományt eljuttatni! Elsõ régiónak Hajdú-Bihar megye egyes járásait választottuk, de késõbb szeretnénk a programot kibõvíteni az egész ország területére. Reméljük a programunkba sok helyi vállalkozást sikerül bevonni.” – nyilatkozta Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

Magyarországon a hónap végére százezreknek nincsen pénze élelmiszerre, sok háztartásban mindennapos a nélkülözés, még a gyerekek esetében is. A magyar élelmiszeripari gyárakban és hipermarketekben viszont rengeteg olyan élelmiszer keletkezik, amelyet valamilyen okból, például hibás csomagolás miatt, nem lehet forgalomba hozni. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ezeket a feleslegessé vált ételeket „megmenti” és eljuttatja a rászorulókhoz, ezzel csökkentve a nélkülözõk számát. Az egyesület 220 partnerrel mûködik együtt országszerte, amelyek összesen mintegy 300 000 rászorulónak nyújtanak segítséget Magyarországon.

A potenciális „Örökbefogadók” ezen a weboldalon tudhatnak meg többet a programról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!