2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Alakuló ülés: megkezdõdött az elõkészítõ egyeztetésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-24 08:25:36
Megkezdõdtek szerda délelõtt az új Országgyûlés alakuló ülésének elõkészületei. A megbeszélésen a házvezetés részérõl jelen van mások mellett Such György, az Országgyûlés Hivatalának fõigazgatója, helyettesei, Bárány Tibor és Bakos Emil, a Köztársasági Elnöki Hivataltól pedig Haszonicsné Ádám Mária fõigazgató.

A Fidesz-frakciót Rogán Antal, Gulyás Gergely és Balla György, a KDNP-t Harrach Péter, Rubovszky György és Latorcai János, az MSZP-t Mesterházy Attila, Hiller István és Tóbiás József, a Jobbikot Vona Gábor, Volner János, Balczó Zoltán és Farkas Gergely, az LMP-t pedig Schiffer András, Szél Bernadett és Vida Attila képviseli.

A fotók és vágóképek elkészítése után Such György arra kérte a sajtó képviselõit, hagyják el az egyeztetés helyszínét, a Parlament delegációs termét.

Áder János köztársasági elnök a múlt héten május 6-ára hívta össze az új Országgyûlés alakuló ülését.

Megkezdõdött az elõkészítõ egyeztetés az Országgyûlés alakuló ülésére

Az elõkészítõ megbeszélésen vagy megbeszéléseken elõreláthatóan szó lesz egyebek mellett a parlament ülésezési rendjérõl, a bizottsági struktúráról, a bizottsági tisztségek frakciónkénti megoszlásáról, a parlamenti patkó ülõhelyeinek és az irodahelyiségeknek az elosztásáról.

A négy évvel ezelõtti egyeztetések a sajtó nyilvánossága elõtt zajlottak, ez ügyben a pártok döntenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!