2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Klik: tízmilliárd forintos fejlesztés kezdõdik a közoktatásbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-24 17:41:59
Köznevelés az iskolában címmel indít tízmilliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

A projekt az új fenntartói rendszer elõnyeinek kiaknázására, az állami fenntartású intézmények fejlesztésére, a hatékony, a gyerekeknek egyenlõ hozzáférést biztosító intézményrendszer kiépítésére fókuszál - mondta Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió és az állam támogatásával kezdõdõ kiemelt projekt elsõdleges célja a szervezeti fejlesztés, a hatékony intézményi mûködés feltételeinek megteremtése, a legjobb nevelési-oktatási példák és módszerek elterjesztése és támogatása, a legnehezebb helyzetben lévõ általános iskolák támogatása, komplex információs rendszer kialakítása - közölte. Hozzátette: az állami intézményfenntartás rendszerében kiemelt fontosságú a köznevelés átfogó megújítása, fejlesztése, és fontos, hogy a pedagógusok támogatása, megbecsülése révén is a gyerekek versenyképes tudáshoz jussanak.

Az oktatási intézmények fejlesztésérõl szólva Marekné Pintér Aranka kiemelte, hogy a legnehezebb helyzetben lévõ mintegy másfélszáz általános iskolát támogatják, csaknem hárommilliárd forintból, fõleg azért, hogy az újszerû oktatási-nevelési módszerekkel segítsék a napi pedagógiai munkát.

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt évben az alapvetõ feladat az oktatási intézmények mûködõképességének biztosítása volt, és mindenféle pesszimista jóslat ellenére nem dõlt össze a közoktatás rendszere az intézmények állami fenntartásba vételével. Most a mûködés konszolidációja és a fejlesztés következik - tette hozzá.

A fejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplénben indul el, ahol a legnagyobb tankerület van és a legtöbb hátrányos helyzetû gyerek él. A megye négy tankerületének 23 településén, 26 intézményben 400 millió forintból kezdõdnek fejlesztések. A Köznevelés az iskolában projekt a tervek szerint 2015. szeptember végére fejezõdik be

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!