2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Sebességkorlátozást és elkerülõt is szeretnénekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-29 06:58:43
A lakók elviselhetetlennek tartják a fõúton zajló erõs teherforgalmat.

A 42-es fõút hatalmas forgalma és rossz állapota miatt demonstrációt tartottak vasárnap késõ este a helyi Erdõ utca lakói. Lezárták a fél útpályát 350 méter hosszan a Püspökladány–Szeghalom vasúti keresztezõdéstõl a Petri Pál utcáig.
Panaszok

A helyiek nevében nyilatkozó dr. Szûcs Ernõ szerint fõ problémájuk az, hogy a szóban forgó útszakaszon naponta több mint 8 ezer jármû halad át, melyek 30 százaléka nehéz teherautó. A hosszan kanyargó repedéseken áthaladó gépjármûvek megdöccennek, a rengéshullámok pedig károsítják a közelben lévõ épületeket és nem hagyják nyugodni a lakókat. A keresztezõdés elõtt az erõs fékezések következtében a fedõréteg felgyûrõdött és széles nyomvályú alakult ki. Így az úttest jelenleg alkalmatlan az erõs forgalom levezetésére – állítják az ott élõk.
Követelések

Az akcióval leginkább azt szeretnék elérni, hogy a közút kezelõje azonnal kezdje meg a 42-es ezen részének felújítását. Ezen túlmenõen azt is követelik, hogy 30 kilométer per órában maximalizálják a legnagyobb megengedett sebességet, telepítsenek állandó traffipaxot, valamint építsenek elkerülõ utat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!