2024. április 24. Szerda, György.
 
Fontos határidõk szorításábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-30 21:28:01
A területalapú támogatásra május 15-éig nyújthatják be a kérelmeket.

Pótszékekre is szükség volt azon az agrárfórumon, melyet a megyei mezõgazdasági és vidékfejlesztési hivatal szakemberei tartottak.

 

Huszonhatféle jogcím

Elsõnek Klepács Györgyi kirendeltségvezetõ szólt az egységes kérelem benyújtásának határidejérõl. Kiderült: a területalapú támogatás igénylésének formája változatlan marad ebben az évben, aminek benyújtásában a falugazdászok mint technikai közremûködõk segítenek. Felsorolta azt a 26-féle jogcímet, ami alapján május 15-éig nyújthatják be az érintettek támogatási kérelmeiket. Ha a dátumot elmulasztják, munkanaponként egy százalékkal csökken a támogatás összege. Módosításra, pontosításra június 2-áig van lehetõség szankciómentesen.

Elhangzott még, hogy az agrár-kárenyhítési rendszer idén is él, az alapba szeptember 15-éig kell befizetni az összeget. Aki ezt nem teljesíti, jogosulatlan lesz kifizetésre. A fiatal mezõgazdasági termelõk – 40 éves kor alatt – indulásához igényelhetõ támogatási kérelem május 1–15. között nyújtható be.

Török Tamás, a Debreceni Járási Földhivatal vezetõje a földmûves-nyilvántartásról adott tájékoztatást. Erre abban az esetben van szükség, ha valaki földet akar vásárolni, vagy bérelni. Kocsis Tamás, a Hajdúszoboszlói Járási Földhivatal vezetõje fontos információként bejelentette: a megyében idén a földhasználati jogcímeket fogják ellenõrizni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!