2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Május elsején napsütés várható, a hosszú hétvége második felében hidegfront érkezikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-01 07:20:02
Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont – várhatóan szombaton – hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erõs szelet és lehûlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Május elsején többórás napsütés várható, de fõként a kora délutáni óráktól a késõ esti órákig északkeleten és az Alpokalján – szórványosan záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A zivatarok környezetében erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 5-11, a legmagasabb hõmérséklet 20-25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de fõként a kora délutáni óráktól az esti órákig ismét számítani lehet szórványosan záporokra, zivatarokra, legkisebb eséllyel az északi, északkeleti megyékben. Zivatarok környezetében átmenetileg megerõsödhet, akár viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhõmérséklet 6-12 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak.

Szombaton északon és keleten több órára kisüt a nap, de délnyugat felõl egyre nagyobb területen erõsen megnövekszik a felhõzet. Többfelé fordul elõl esõ, zápor, zivatar, legkisebb eséllyel északkeleten. Helyenként jelentõs mennyiségû csapadék valószínû. Emellett megerõsödik, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti határ közelében, továbbá zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok várható. Nappal még jobbára 19-24 fokig melegszik a levegõ, de északnyugaton 14-18 fok valószínû.

Vasárnap általában erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, de az északi tájakon vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhõzet. Elsõsorban az Alföldön várható sokfelé esõ, záporesõ, ott helyenként nagy mennyiségû csapadékra van kilátás. Megerõsödik, fõként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti határ közelében olykor viharossá fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet 6-11 fok között valószínû. A nappali maximumok 10-17 fok között alakulnak – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!