2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Újraindul a tejporgyártás BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-02 21:15:36
Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követõen júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben – közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint felvidéki magyarok indítják újra a tejporgyárat, amely négy magánszemély tulajdonában van: 90 százalékban egy felvidéki testvérpár, 5-5 százalékban pedig a menedzsment a tulajdonos.

Az egykori tejporgyárat március 13-án vásárolták meg az új tulajdonosok, és azonnal megkezdték az átalakítási munkálatokat – tette hozzá Galló Ferenc megjegyezve, hogy az idén még sûrített tejbõl készítik a sovány tejport, de jövõre már tejet vásárolnak fel a környékbeli gazdáktól.

A sovány tejport kínai és orosz piacokon értékesítik, míg hazai üzletláncokba – Spar, Coop – júniustól instant termékeket: kakaóport és kávé krémport szállítanak. Júliusban megkezdik a sajtgyártást is a berettyóújfalui gyárban.

Az ügyvezetõ tájékoztatása szerint jelenleg 20 alkalmazottjuk van, számuk augusztusra 47-re emelkedik, jövõre pedig, miután megkezdõdik a tejfelvásárlás, 120 embernek biztosít munkalehetõséget az üzem.

A Berettyóújfalui Tejporgyár tervezett éves árbevétele 6 milliárd forint – mondta el az MTI érdeklõdésére Galló Ferenc.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!