2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Anyák napi ünnepség KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-04 19:54:34
A helyi önkormányzat, az általános iskola és a református egyház közösen rendezte meg a templomban az anyák napját.

A tíz órakor kezdõdõ ünnepi istentiszteleten Csizmadia Tibor református tiszteletes úr a szeretetrõl beszélt prédikációjában. A zsúfolásig megtelt templomban kicsik és nagyok hallhatták tõle, hogy milyen fontos a szeretet, egymás tisztelete és megbecsülése.
A szeretet jelképeként egy kis piros szívet adtak át a jelenlévõknek,melyen a következõ idézet volt olvasható: „ A szeretet türelmes, jóságos…
Mindent elfedez, mindent hisz,
…Mindent remél, mindent eltûr.
A szeretet soha el nem múlik.”(I.Kor.13.)

Ezek után Vad Erzsébet kedves szavakkal köszöntötte a megjelent édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat, keresztmamákat.

Az iskola igazgatónõjének köszöntõje után, a gyermekek versekkel, dalokkal fejezték ki szeretetüket..
A szép mûsor után átadtak a virágcsokrokat az édesanyáknak és nagymamáknak.

A tiszteletes úr elmondta, hogy már nem mindenki tudja az édesanyákat személyesen köszönteni. Ilyenkor többen kimennek a temetõbe és virágot helyeznek el az elhunyt édesanyák és nagymamák sírjára.

Az ünnepi istentisztelet és az anyák napi ünnepség befejezése után a templomból kifelé menet Tarsoly Attila polgármester egy cserép virággal köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat.

Ezután pedig Csizmadia Tibor református lelkész meghívására az imateremben szépen megterített asztal várta a betérõket, ahol szeretet vendéglátás következett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!