2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Profession.hu: 40 százalékkal több állást hirdettek meg onlineForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-06 09:22:44
Címkék: Bihari hírek
Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az elsõ negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet mint tavaly ilyenkor – derül ki a Profession.hu állásportál legfrissebb felmérésébõl.

A Profession.hu elsõ negyedéves adatokat összegzõ, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményébõl az is kiderül: nõtt azon álláshirdetések száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselõ állásokat keresik.

A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresõk is aktívabbak lettek, a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az elsõ három hónapban, mint 2013 azonos idõszakában.

A portál közleménye szerint a cégek leginkább fejlesztõket, könyvelõket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, az állások 29 százalékában felsõfokú angol nyelvvizsgával, 75 százalékban diplomával, és 58 százalékban 3 évnél több tapasztalattal. Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül.

A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a portál értékesítési vezetõjét, akinek tájékoztatása szerint a meghirdetett állások 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról van szó, és csak 8 százalék mögött áll átszervezés. Hozzátette: minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra, és a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat.

Tízbõl kilenc állás teljes munkaidõs, ezt követik 4 százalékkal a 6 órás, és 3 százalékkal a 4 órás részmunkaidõs hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Gyõr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.

A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nõtt 2014 elsõ három hónapjában a tavalyi év azonos idõszakához képest.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!