2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Május 10-én választhatják meg a kormányfõtForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-06 10:22:30
A Fidesz és a KDNP május 10-ét javasolja a kormányfõ megválasztásának idõpontjául - jelentette be Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetõje a két képviselõcsoport hétfõi alakuló ülése után. A frakcióvezetõ közlése szerint ezen a napon délután a Parlament épülete elõtt rendezvényt tart a Fidesz.

A programra mindenkit várnak, hogy legyen részese a kormányfõ megválasztásának, eskütételének, és a kapcsolódó ünnepségnek - hangzott el. Mi azt gondoljuk, hogy ez egy fontos nap, a demokrácia ünnepe - fogalmazott Rogán Antal.

Bejelentette azt is: ismét Kövér Lászlót javasolja az Országgyûlés elnökének a Fidesz és a KDNP. A frakciószövetség ülést is vezetõ alelnöknek Lezsák Sándort és Jakab Istvánt javasolja, míg a törvényhozási bizottság elnökének és egyben a parlament törvényhozásért felelõs alelnökének Gulyás Gergelyt jelöli - közölte.

A Fidesz országgyûlési képviselõcsoportját továbbra is Rogán Antal vezeti, és nem lesz változás a kisebbik kormánypárt frakciójának élén sem, azt Harrach Péter eddigi frakcióvezetõ irányítja majd.

Rogán Antal közölte még: az országgyûlési törvény módosítását javasolja a Fidesz, hogy a képviselõk csak parlamenti képviselõi tiszteletdíjat vehessenek fel a jövõben. Kifejtette: erre azért van szükség, mert az országgyûlési törvény jelenleg pontatlan és például mindazon polgármesterek vagy önkormányzati képviselõk, akik parlamenti tisztséget viselnek, önkormányzati mandátumuk lejártáig továbbra is két díjazást vehetnének fel. Ezt nem tartják elfogadhatónak - rögzítette.

Jelezte: arról is döntöttek, hogy minden polgármesteri, vagy közgyûlési tisztséget betöltõ képviselõjüknek javasolják, hogy ha országgyûlési képviselõi tiszteletdíjra jogosultak, akkor az önkormányzati juttatásukról május 6-tól mondjanak le. Megjegyezte: ha a kormányzati tisztséget is betölt az érintett, akkor az ezzel járó juttatást felvehetné a jövõben.

Rogán Antal azt mondta, ha lehet, akkor már a keddi alakuló ülésen szeretnék felállítani a parlament bizottsági struktúráját, hogy az Országgyûlés minél hamarabb el tudja kezdeni az érdemi munkát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!