2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Motorral ment bankot rabolniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-09 09:06:50
A vádlott következetesen tagadott, folytatás június 5-én tanúkihallgatással.

Fegyveresen elkövetett rablás ügyében zajlott elsõ tárgyalás a Püspökladányi Járásbíróságon kedden. Az ügyészség szerint B. Zoltán 2013. július 20. körül vásárolt meg egy ezüstmetál robogót ezüst bukósisakkal egy mikepércsi férfitól. A vádlott kérésére adásvételi szerzõdés nem készült. Néhány nappal késõbb azt közölte az eladóval, hogy élettársának nem tetszik a motor, ezért hagyja fenn a hirdetést az interneten, csak javítsa át a telefonos elérhetõséget az õ mobilszámára. Ennek a kérésnek az eladó eleget is tett.
A bankos visszakérdezett

2013. július 25-én kora délután B. Zoltán a robogóval Földesre ment, és leparkolt a helyi takarékszövetkezeti fiók elõtt. A kirendeltségen ügyfél nem volt, csak a pénztáros ült odabent, amikor a férfi belépett. Gyors léptekkel ment a pénztárhoz és egy dobozt az üveg fölött bedobva erélyesen azt mondta: „rakd be a dobozba a pénzt”.

A vádirat szerint a takarékszövetkezet dolgozója visszakérdezett, így B. Zoltán kezében egy fegyvernek látszó tárggyal megismételte követelését. A dolgozó megijedt, és a páncélszekrény felsõ fiókjából a dobozba pakolta a pénzt. A vádlott többet akart, de a pénztáros közölte, a páncélszekrény idõzáras. Kiadta a pénzes dobozt a vádlottnak, aki el is indult kifelé. Az ajtóból azonban visszaszólt: „10 percig nem szólsz senkinek, mert különben megtaláljuk a családodat” – áll a vádiratban, aztán kilépett és elment.

A tárgyalás során a vádlott következetesen tagadott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!