2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tehetségek örömzenéjeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-10 10:05:32
Hét zenekar mérettette meg magát a versenyen az észak-alföldi régióból.

Tehetséges fiatal zenekarok versenyeztek a SzobRock tehetségkutatón a közelmúltban Hajdúszoboszlón.

A nyolcadik alkalommal megrendezett versenyen hét zenekar vett részt, a dobogósok értékes ajándékokban részesültek – például ingyen félévek a debreceni Rocksuliban –, és a különbözõ hangszerek virtuózai különdíjat kaptak tehetségüket elismerõleg.
Saját dalokkal hódítottak

Az elsõ helyen a debreceni és hajdúszoboszlói illetõségû PlugIN zenekar végzett, akik New Boots Blues, Let me try, Slow Blues és Remélem, te nem a gépet hallgatod címû saját dalaikkal értek el elsöprõ sikert. Ennek köszönhetõen a Hangfoglaló tehetségkutató döntõjében is részt vehetnek majd.

A 2013 tavaszán alakult banda tagjai Oláh Csilla énekesnõ, Czeglédi András basszusgitáros és Lakatos Ádám gitáros. Saját számaik leginkább a klasszikus rockból és bluesból építkeznek, ám zenéjükbe country, soul és rockabilly jegyek is keverednek. A PlugIN tagjai nagyon élvezik a koncertezéssel járó pörgést, ezért céljuk az, hogy minél több helyen megmutassák tehetségüket.


Az ígéret földje

A tavaly elsõ helyen végzõ Promiseland zenekar idén a dobogó második fokáig jutott, és több különdíjban is részesült. A 2009-ben alakult, majd 2013-ban újraformálódott, tagcseréken átesett együttes tagja a tavalyi Debrecen Hangja tehetségkutató elsõ helyezettje, Kovács Tamás, aki a dobok mögött foglal helyet. A zenekart erõsíti Varga Péter Tamás gitáros, Nagy Zoltán gitáros és Kovács Zoltán basszusgitáros.

Jövõbeli terveik között egy egész lemeznyi anyag felvétele is szerepel.
Demót készíthetnek

A fõként hajdúszoboszlói gimnazistákból álló Soul Circus harmadik helyen végzett a SzobRockon, amelynek köszönhetõen egy demófelvételt készíthetnek. A 2013 õszén alakult zenekar eredetileg Ingyen Sör néven indult, ám három koncert után nevet változtattak.

Fõként feldolgozásokat játszanak koncertjeiken, ám egyre több saját dal írásával is kísérleteznek, a punk és funkrock stílus áll hozzájuk a legközelebb.

A SzobRockon Full és Way out of line címû dalaikkal léptek fel, amelyek szövegét Lukács Dóra, a zenekar énekesnõje írta.

A banda további tagjai Kiss Máté (gitár), Szemán Bence (gitár), Holló Richárd (basszusgitár) és Lukács Zoltán (dobok).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!