2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Felvételi után egy kanál szomorúságForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-02 16:39:09
Na most mi lesz? Kérdezhetik ezt jó néhányan, akik a felvételi ponthatárok egyikének sem feleltek meg.

A családi ebéden letargiát tálal anyuka a jénaiban, és a szemefénye is csak úgy kanalazza a szomorúságot.

Na most mi lesz? Kérdezhetik ezt jó néhányan, akik a felvételi ponthatárok egyikének sem feleltek meg. 1-2 pont, akár 10-20, ami miatt lecsúsztak a kívánt szakról. A családi ebéden letargiát tálal anyuka a jénaiban, és a szemefénye is csak úgy kanalazza a szomorúságot. Egy kicsit elszámolta magát a felvételizõ. Ami tavaly bõven meg lett volna, az idén csak a költségesre lett volna elegendõ, arra persze duplán.

No, de nem úgy áll a helyzet a fene nagy válság miatt, így a családi összbevétel állapota okán sem, hogy csak úgy ukk-mukk-fukk kifordítsunk a zsebünkbõl tizenötször tízezret. Vége a világnak- gondolja a gyerek, anyu meg azon elmélkedik, hogy jó ötlet volt-e õt gimnáziumba engedni. Jól hangzik, nem vitás, hogy van érettségi, meg ugye ez nyitja meg az egyetemek, fõiskolák kapuját is.

De álljunk csak meg egy szóra! Manapság minden apa diplomát akar a kisfia zakózsebébe, mert ugye a büszkeséghez az kell. De vajon mi szükséges ahhoz, hogy valaki jól keressen?
Alapjaiban tõke, ám ettõl illõ elvonatkoztatni- fõleg, ha a költségtérítésre sem futja. Valószínûleg szakértelem, ami kitartással és szorgalommal párosul. A magyar oktatási helyzeten végigzongorázva, nehezen találunk olyan szakot- fõleg a bölcsész karon, aminek a végzését bizonyító okmánnyal nem help desk munkakörben tud majd a pályakezdõ elhelyezkedni. De ott is csak akkor, ha szépen letette a nyelvvizsgáját.

Úgyhogy anya is nekikezd szürcsölni az asztalnál, és arra gondol, hogy mi lett volna, ha a gyerek szakmát tanul. Talán az állást keres rovatban több karika buzdítana a bizakodásra...

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!