2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megelõzhették volna a sámsoni kutyatámadástForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-16 10:10:37
Az asszony tudta, hogy baj van a kutyával, de nem kapott segítséget – most kórházban ápolják.

Se az állatorvos, se az önkormányzat, se a kutyamenhely, se az alapítvány nem tudott vagy nem akart segíteni, amikor a középkorú nõ felhívta õket, mert rosszat sejtett. Pár hete ugyanis megváltozott a 13 éves, korábban békés kutya, amelyet kölyökkora óta neveltek: megölt egy tyúkot és nekifordult a gazdájának, majd mindez késõbb megismétlõdött.
Többfelé telefonált

Az állatorvos azt mondta, öregszik, változik a kedélyállapota, de nem beteg – idézte a történet elejét a diplomás asszony (nevezzük Irénnek). Mint mondta, mindig sokat törõdtek a kedvencükkel, az amerikai staffordshire terrierrel. Csaknem száz négyzetméteres kennelt kapott, ahonnan kedve szerint járt ki-be, gyakran tartózkodott a lakásban is. Irénke kutyaiskolába járatta, sétálni szokott vele. Felkészült tulajdonosként most biztos volt abban, hogy a viselkedésbeli változásnak komoly oka van. Az állatorvos után a polgármesteri hivatalhoz telefonált, szerette volna, ha elviszik a kutyát. A szomszédjában sok csirkét tartanak, gyerekek is vannak, jobb az óvatosság – gondolta. De a hivatalban nem tudtak segíteni, mert pár éve felszámolták a mezõõri szolgálatot, menhely pedig nincs. Ezután telefonált egy debreceni menhelyre és egy alapítványhoz is, de senki nem akart eljönni a veszélyessé vált ebért.

A történtek reggelén (május 5-én) Irénke megkérte Süvöltõs Gyulát, aki pár éve mezõõrként ilyen esetekben is eljárt, hogy nézze meg a kutyát és segítsen intézni a sorsát. A férfi délelõtt járt náluk, látta, hogy az állat nem veszett, és közölte: hivatalosan semmit nem tehet, nincs rá módja.

Irénke ezután elõvette a pórázt, és arra készült, hogy elviszi a kutyát a debreceni menhelyre. Az akkor éppen békés állat be is ugrott a kocsiba. Ám, amikor megfogta a nyakörvét, hogy igazítson rajta, a kutya rátámadt, átharapta a bal karját, majd a jobb karjába mart. A férje rohant segíteni: a pórázt rövidre fogva sikerült a kutyát a kennelbe zárnia.
Szilánkosra tört

A Kenézy Kórházban kiderült, hogy a harapástól a bal karjában szilánkosra tört a csont, a másikat alaposan megmarta az eb. Irénkét megmûtötték, az állatot elvitték megfigyelésre. Az asszony bízik benne, hogy sem veszettség, sem a sérülésbõl fakadó mérgezés miatt nem kényszerül további kezelésre. Mint mondta, azért meséli el a történetet, mert ma sem tudna gondosabban eljárni, a baj mégis megtörtént. Reméli, hogy a nyilvánosság segít a hatóságok és hivatalok illetékeseinek a teendõk végiggondolásában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!