2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Vasúti átjárókat ellenõriztekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-17 09:15:29
Húsz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendõrök a közlekedõkre.

Országszerte ellenõrizték a 32 legveszélyesebb vasúti átjárót május 6-án; a MÁV és a rendõrség egy napos akciójának elsõdleges célja a legfõbb baleseti kockázatot jelentõ, a vasúti átjáró elõtti megállásra, az arra történõ ráhajtásra vonatkozó rendelkezések megszegõinek kiszûrése volt. Ugyanakkor a figyelemfelhíváson túl az útátjárók forgalombiztonsági szemléjét is megtartották.

Megyénkben három olyan, közút-vasút szintbeli keresztezõdés van – Debrecenben a Sámsoni úton és a Vértesi úton, valamint a 42. számú fõúton, Báránd és Sáp között – amelyek veszélyesebb átjáróknak minõsülnek. A megyei rendõr-fõkapitányság május 6-án ezeket a helyszíneket ellenõrizte fokozottan. Ennek során a rendõrök három szabálysértési feljelentést tettek és 20 esetben szabtak ki helyszíni bírságot – tájékoztatott Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.
Bírságoltak is

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata arról számolt be, hogy országos összesítésben az akció során a rendõrök 7 gépjármûvezetõvel szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, valamint 20 fõt bírságoltak meg. Egyéb szabálysértések miatt 18 fõt figyelmeztetésben részesítettek, 15 fõvel szemben feljelentéssel éltek, további 43 fõ részére helyszíni bírságot szabtak ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!