2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tizenhárom megyében és a fõvárosban szombaton is várható felhõszakadásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-17 09:22:29
Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt a meteorológiai szolgálat pénteken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: a késõ esti órákban jelentõsen mérséklõdik a szél. Az északon lokálisan nagyobb csapadékot okozó zivatarok is megszûnnek. A Dunántúl nyugati és középsõ részén szombat hajnalig még 10 milliméter esõ hullhat. Hajnalban az Alföldön foltokban köd képzõdhet, amely szombat délelõtt gyorsan feloszlik.

Szombaton a déli óráktól – az északnyugati megyéket leszámítva – több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket lokálisan felhõszakadás, átmenetileg viharos (60-70 kilométer/órás) széllökés, egy-egy helyen jégesõ kísérhet.

A meteorológiai szolgálat szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint a fõvárosra adott ki elsõfokú figyelmeztetést a felhõszakadás veszélye miatt. Ezeken a területeken szombaton az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az elõrejelzés szerint szombaton már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 5-11 Celsius-fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet a Dunántúlon 14-18, másutt 18-22 fok között várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!