2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szebb megálló busznak és utasnak isForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-17 09:56:17
Nyár végére szebb képet festenek a buszvárók és -állomások környékére.

Négy település, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Polgár és Görbeháza fogott össze azért, hogy a közösségi közlekedést biztonságossá és korszerûvé tegyék. Valamennyi településen régi lakossági igény volt az olykor ósdi buszvárók és azok környékének rendbetétele, emellett több helyen az sem volt megoldott, hol várakoznak és hol fordulnak meg a buszok.

A közös gondolkodást Dorog városa indította el, mert belátták, esélyesebb és biztosabb az uniós fejlesztés sikere, ha közösen gondolkodnak, és összefognak. Másrészt a települések útjai lényegében összetalálkoznak, így megyénk egészére kihat az a változás, ami május végén veszi kezdetét.
Egységes arculat

A beruházás gesztora Hajdúdorog, s mint Csige Tamás polgármester a pénteki projektbemutatón kiemelte, már pályáztak sikertelenül, ezért úgy véli, az együttmûködés elengedhetetlen volt. A beruházás kezdetét hosszas tervezés elõzte meg, és lehetõség volt települési részajánlatok megtételére, ezért következett az be, hogy két kivitelezõ végzi el a munkálatokat. A fejlesztés másik érdekes eleme az, hogy ugyan egységes arculatot alakítanak ki az építkezések során, de figyelexmbe veszik a települési adottságokat, ezért például Görbeháza fa buszmegállókat álmodott meg.

A 338 millió összköltségû fejlesztésbõl tehát új buszmegállók, buszállomások épülnek, van, ahol új helyre kerülnek a régiek; emellett a buszöblöket, vízelvezetõket is rendbe teszik a megállók környékében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!